Planning asal terwujud bile kuar makan ngan Naz (CMP) time lunch ngan kawan dia depan Menara Orkid. Pastu tetiba aku teringat lense yang malam tadi aku usha. Nikkor wide&zoom lense 18mm-200mm & wide sahaja 12mm-24mm. Tetiba aku dah berminat kat camera ni, so kena kumpul duit la untuk beli equipement. Adoyai, hobi mahal ni asyik nak duit je. Pening kepala.

Naz plak nak tgk barang untuk camera gak, so satu jalan la, senang. Aku layan kan je. Tadi tgk harga dia, mak aih, 18-200 tu dah harga RM2000. Tu 2nd hand. Bagi aku, beginner pakai 2nd hand pun tak de hal.

ronstudios_6476 ronstudios_6474 ronstudios_6470

Nikkor 18mm-200mm (wide&zoom lense) VR – RM2000. Masa ni test lense. Hot item lah katakan, kena test sebelum nak ambik, lagipun ni masih trial lagi, kena kumpul duit dulu. Place : PLAZA PUDU

Dah jalan2 kat situ, Naz ckp lak ada kedai gak kat Plaza Mutiara Jalan Ipoh. Pegi ke sana plak sbb barang yang Naz nak carik banyak kat sana. So, aku layankan je ke sana. Sampai kat sane, kedai tu tutup lak. Teruskan niat untuk merayau, masuk Watson beli J&J Milk Bath. Igt nak minum kat kedai biasa pas tu, Naz nampak ada Secret Recepie so terus lepak2 kat situ bersembang pasal banyak bende; kerjaya, rumah, duit, family etc.

ronstudios_6477 ronstudios_6498

ronstudios_6498 ronstudios_6495

ronstudios_6484 ronstudios_6489 ronstudios_6489

Lepas tu balik dalam keadaan nak hujan. On the way balik ke rumah, hujan gile lebat. Selamat dah save camera, hp, segala bende dalam box. Kalau tak, naya den. Anyway, thanks to Naz teman aku usha lense. Berjaya ajak aku makan kat SR walaupun mula2 aku berat nak lepak kat situ, ko mmg hebat. Hahaha..

Advertisements