pasmenangJam 7, aku smpt sms kawan aku tanya ape cite K Ganu sbb dia ni org2 yg senang dapat tau cite tu. Dia ckp byk sgt konspirasi, sekejap kat pas leading lah, 50-50 lah. Aku mtk dia update kalau ada ape2 info. Sebelum kul 8, dia msj aku skali lagi. PAS tgh lead dgn kiraan lebih 136 undi.

Tgh2 tgk tv sbb nak tgu pengumuman, mak aku ajak kuar makan. So, tak tau lah perkembangan sbb duduk kat kedai. Puas lah aku tgu kedai tu bukak channel2 yang sepatutnya, last2 dia bukak movie. Mungkin aku sorg ke kot yang berminat nak tgk pasal politik kat situ.

Singgah rumah abg ipar aku, aku tanya dia. Dia ckp PAS menang dgn undi majoriti 2000++. Hmm…tahniah PAS dan takziah BN & Bebas. Aku bukanlah suka untuk memporak perandakan politik, tapi biarlah rakyat yang menentukan. Sesiapa pun yang menang, dia akan membawa satu tanggungjawab yang besar kepada penduduk setempat tentang masalah dan isu2 berbangkit demi kepentingan rakyat.

Telus, tegas dan tepat dalam menjalankan usaha dan tanggungjawab. Semoga kemenangan PAS pada kali ini memberikan hikmah yang padu di dalam PAS meneruskan usaha dalam mencipta sebuah negara yang aman, makmur dia dalam pentadbiran yang cekap dan amanah tanpa sebarang rasuah.

TAKBIR!

Advertisements