Hari ni merupakan hari yang tak best dalam hidup aku. Sepatutnya best. Aku nak g angkat kete tadi. Tapi, sebelum smpi Toyota, aku plan nak breakfast. salah taktik la plak masuk kat kawasan2 org tgh ramai (sbb ada pasar kat situ). Nak dijadikan cerita, aku terlanggar kaki org (perempuan umur 30+)

Terkejut, panik. Hilang jap darah dalam kepala. Terus pening kepala. AKu tgk dia pun aku mcm nak pitam. Hampir2 pengsan. Ada plak mamat berlagak nak tumbuk aku. Aku sbnrnya dah tak nampak, tapi aku just dgr je dia marah2 aku. Pegi mampus. Terus bawak ke klinik, buat checkup. Sbnrnye tayar bahagian depan sebelah kiri tu dah rapat ngan kaki kakak ni, n secara tak langsung terlenyek la skit.

Klinik kampung, mana ada kelengkapan khusus. Terus bawak ke Hospital Batu Pahat untuk X-Ray. Lama gile pak lol. 6 jam. Sementara tunggu, aku jengah ke toyota jap. Toyol tol, sbb kete leh kuar hari Rabu. Buang tenaga tol. Balik semula kat hospital nak tgk keadaan akak tu.

Aku cuma tahu, jari kelingking kaki kana dia patah, dan kena simen. Tapi kalau korg tgk, mcm kaki dia dah patah. Menakutkan. Tgh2 nak ambik ubat, husband dia call. Nak charge lah, hape lah. Aku sembang ngan abg ipar aku, dia ckp better wat report untuk protect diri dulu. Terus ke balai. Bayangkan, aku dari pagi dah kuar, balik dari BP tu lebih kurang jam 5. Aku terus hantar kakak tu ke rumah dia. Satu hal lagi nak mengadap suami dia. Kepala aku dah panas, macam nak demam. Sbnrnye nervous. Tu yang jadi macam tu.

Husband dia wat report polis untuk claim Sokso. Bukan untuk fire satu sama lain. Lepas tu aku terus balik rumah. Aku rase bende2 ni mcm mimpi je. Mimpi ngeri.

Dahlah kete tak dpt lagi, bende lain yang aku dpt. Cis, bagero samdol tol!

Advertisements