BW_B_Eng1sht (Page 1)
Hari ni aku g tgk cerita BrideWars. Best gak.Kalau starting aku dah ckp best, maknanya mmg best la. Ia mengisahkan tentang 2 orang sahabat baik, Emma & Liv yang besar bersama dari kecil hingga menempuh alam pekerjaan. Teknik penceritaan yang agak menarik sbb muzik memainkan peranan yang penting dalam memastikan keceriaan hidup mereka yang sudah sekian lama terjalin. Zaman kecil mereka pernah bermain2 kahwin dan menjadikan ayah Emma sebagai model, mengadakan di tempat yang mewah iaitu The Plaza yang juga menjadi impian mereka tempat mereka berkahwin nanti.

Pasangan masing2 sudah mula meminang, dan mereka sudah menetapkan 6 hb Jun utk Liv dan 27 utk Emma. Malanganya, wedding planner yang telah ditugaskan telah melakukan kesilapan iaitu 27 sudah ada orang menempah The Plaza untuk majlis perkahwinan.

Perang dingin bermula bila dua2 bakali pengantin tidak mahu mengalah dalam memilih tarikh (dua2 nak tarikh dan tempat yang sama) dan bermula lah dengki mendengki atas satu sama lain. Klimaks nya tiba bila hari perkahwinan menjelma. Liv dengan sengaja menukar montaj perkahwinan Emma, perang besar hingga merosakkan majlis perkahwinan keduanya. Setelah bakal suami Emma tlh melihat montaj itu, seolah2 kedua2nya setuju utk tidak meneruskan perkahwinan mereka. Tapi Liv teruskan jugak majlis perkahwinannya. Dalam masa itu, masing2 sudah sedar kesilapan yang mereka sudah lakukan.

Setahun selepas itu, mereka berjumap dia cofferr house dan mase tu Emma sudah pun berkahwin dgn abg Liv. dan kedua2 nya sudah mengandung.

4 bintang!!

Advertisements