Lahaulawala quwwata illa billah..

Semak jugak kepala fikir pasal study, sebab tak tahu nak start mana. Kalau dulu masa buat degree, masih lagi boleh fikir, tapi dah sampai ke tahap ni sebenarnya agak susah nak justify scope apa yang nak dibuat.

Start reading few journals previously, tapi mengelak utk sampai ke tahap information overload. Aku tahu akan tiba satu tahap yang kau akan stop membaca kerana otak dah tak tahan nak absorb semua, sponge tu dah cukup basah untuk serap, serap dan terus serap. I’ve discussed with the supervisor, seems that she have another idea for my project, but still in the same domains (IT & Business). I’m trying to avoid elements of IT management, sebab capability is more towards programming, coding, more technical.

Ini yang Dr Engku cakap dulu “..decision sebegini yang kena buat solat hajat dan istikharah, even you nak buat PhD pun. Kita orang Islam, balik pada yang satu..” Then I understood. Sekarang ni memang musim pening kepala sebab masih lagi blur with the topics, directions because lack of knowledge, and skills especially.

Page utk PhD tu dah siap, special for supervisor if she wants to check my work, etc. Tapi kosong sebab tak tahu nak letak apa. I’m afraid if she expect something extravaganza, out of the box.

Allahhummarabbi, aku perlukan petunjukmu Ya Allah..

Advertisements